Wilt u geluidshinder van binnen- of buitenaf isoleren? Welke geluidsisolatie en techniek er daarvoor nodig is hangt af van de bouwconstructie en de bron van het geluid. Zo verplaatst geluid van buitenaf zich via de lucht, terwijl contactgeluiden ontstaan dankzij trillingen in de ruimte, die op hun beurt de lucht doen trillen zodat we het geluid kunnen waarnemen.
Een afgewerkte box-in-box constructie op maat met alle nodige elektra voorzieningen, soundproof klimaatbeheersing en airconditioning, wij ontwerpen en bouwen de ruimte geheel naar uw wens.

Een eerste basis voor akoestisch isolatie kan worden gelegd door gebruik te maken van massa- en kierdichting. Isolatie van wanden is ook een optie, maar brengt nog steeds contactgeluid voort. Wanneer er de behoefte is voor een hogere geluidsisolatie en een optimale vermindering van contactgeluid (zoals in muziekstudio’s vaak gewenst is), dan is het raadzaam om voor een systeem te kiezen, waarbij trillingen niet worden overgebracht naar de basisconstructie.

Muziekstudio’s worden daarom voornamelijk als een box-in-box constructie uitgevoerd, waarbij ontkoppelde maatregelen worden getroffen voor wanden, plafonds en vloeren. Dit kan je zien als een pantser rondom de kamer, die de trillingen zoveel mogelijk tegenhoudt. Deze box-in-box constructie is de perfecte oplossing tegen lucht- en contactgeluid. Lage tonen kunnen hiermee perfect onder controle worden gebracht.

Q82 Acoustics zorgt ervoor dat jouw ruimte wordt gebouwd aan de hand van ideale maten. Dit resulteert in een ruimte ratio die ideaal is voor het bewerken met akoestiek, waardoor het maximale eruit kan worden gehaald.

Bekijk onze projectenNeem contact met ons opBekijk onze brochure

Neem contact op

Stuur ons een bericht.  Doe een aanvraag.

  Op zoek naar een home-cinema, studio, Hi-Fi, apparatuur of iets anders? Weet je al wat je wil en heb je enkele foto’s en/of maten van de ruimte? Klik dan hieronder om een aanvraag te plaatsen. Door middel van het aanvraagformulier kun je ons al wat informatie toesturen over wat je zoekt en welke wensen je hebt, zodat wij je beter kunnen helpen.

  Vul het aanvraagformulier zo volledig mogelijk in en wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

  Aanvraag plaatsen

  Contact informatie

  Q82 Acoustics B.V.
  Sniep 53
  1112 AJ Diemen
  The Netherlands