Geluidsisolatie

Wil jij jouw ruimte akoestisch isoleren? Bepaal dan eerst wat je specifieke wensen zijn en bespreek jouw wensen met Q82 Acoustics. Wil je de hele ruimte isoleren of juist een klein gedeelte? Q82 Acoustics levert het naar wens en budget van de klant. Een afgewerkte box-in-box constructie inclusief elektra en airco, of liever ruwbouw? Alles is mogelijk!

Geen geluidshinder

Budget gericht

Deskundig advies

Q82 acoustics - sam pardon soundproofing 2

Wil jij geluidshinder van binnen- of buitenaf verminderen en wil jij jouw muziekstudio akoestisch isoleren? Welke geluidsisolatie en techniek je daarvoor nodig hebt, hangt af van de bouwconstructie en de bron van het geluid. Zo verplaatst geluid van buitenaf zich via de lucht, terwijl contactgeluiden ontstaan dankzij trillingen in de ruimte, die op hun beurt de lucht doen trillen zodat we het geluid kunnen waarnemen.

Een eerste basis voor akoestisch isolatie kan worden gelegd door gebruik te maken van massa- en kierdichting. Isolatie van wanden is ook een optie, maar brengt nog steeds contactgeluid voort. Wanneer er de behoefte is voor een hogere geluidsisolatie en een optimale vermindering van contactgeluid (zoals in muziekstudio’s vaak gewenst is), dan is het raadzaam om voor een systeem te kiezen, waarbij trillingen niet worden overgebracht naar de basisconstructie.

Muziekstudio’s worden daarom voornamelijk als een box-in-box constructie uitgevoerd, waarbij ontkoppelde maatregelen worden getroffen voor wanden, plafonds en vloeren. Dit kan je zien als een pantser rondom de kamer, die de trillingen zoveel mogelijk tegenhoudt. Deze box-in-box constructie is de perfecte oplossing tegen lucht- en contactgeluid. Lage tonen kunnen hiermee perfect onder controle worden gebracht.

Q82 Acoustics zorgt ervoor dat jouw ruimte wordt gebouwd aan de hand van ideale maten. Dit resulteert in een ruimte ratio die ideaal is voor het bewerken met akoestiek, waardoor het maximale eruit kan worden gehaald.

Gerelateerde projecten