Akoestiek

De akoestiek in een ruimte heeft een enorme impact op de weergave en beleving van geluid. Nagalm en reflectie ontstaan door vloer, plafond en wanden en kunnen een negatieve invloed hebben op de muzikale ervaring en comfort. Q82 Acoustics levert slimme op maat gemaakte oplossingen voor elke situatie, van veeleisende muziekstudio’s en home cinema’s tot kantoren en woonruimtes. Hoge kwaliteit, high-end design en een superieure geluidsbalans is waar Q82 Acoustics voor staat.

Superieure luisterervaring

High-end design

Deskundig advies

PERFORMERSAGENCY-Q82-ACOUSTICS (1 van 3)
Over akoestiek
Akoestiek4
Akoestiek2

Als we praten over akoestiek, dan hebben we het over de wijze waarop geluid zich voortplant in een ruimte. Een ruwe, zachte wandafwerking zorgt ervoor dat geluid wordt geabsorbeerd, waar een harde gladde afwerking ervoor zorgt dat geluid wordt gereflecteerd. Wanneer het geluid van een oppervlak wordt teruggekaatst, duurt het even voordat het geluid helemaal is uitgestorven. Dit noemen we ook wel nagalm. Nagalm kunnen we berekenen en opmeten en door de toepassing van akoestische panelen neutraliseren. De nagalmtijd van een ruimte kan immers door het toepassen van absorptie en diffusie tot een minimum worden teruggebracht.

Wanneer je het hebt over een slechte akoestiek, dan houdt dat in dat de eigenschappen van de ruimte niet overeenkomen met het gebruik ervan. Eisen op het gebied van akoestiek variëren op basis van het doel van de specifieke ruimte. Zo vraagt een concertzaal een andere akoestiek dan een muziekstudio en vraagt een home cinema weer een andere akoestiek dan een vergaderruimte. Een superieure geluidsbalans creëer je door gebruik te maken van absorptie, diffusie en basstrapping.

Gerelateerde projecten